H ΥΓΕΙΑ είναι το πιο πολύτιμο αγαθό. Η Ευεξία τόσο η σωματική όσο και η πνευματική, αποτελεί ένα φυσικό και ενστικτώδες κομμάτι της καθημερινής μας ζωής. Σπανίως εκτιμάμε την πραγματική αξία της καλής υγείας μέχρι να αρρωστήσουμε.

ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ

Ο βελονισμός είναι μια πανάρχαια αφάρμακη ολιστική θεραπεία έχει πορεία 7 χιλιάδες χρόνια.

Οι βελόνες τοποθετούνται σε συγκεκριμένα επιφανειακά σημεία, όπου είτε τονώνουν την ενέργεια ενός οργανισμού είτε την απεγκλωβίζουν.

Το ανθρώπινο σώμα είναι ύλη και ενέργεια. Η ενέργεια εκτρέπεται και βλάπτεται η ύλη.

Τα βελονιστικά σημεία είναι τόσα όσες οι ημέρες του έτους και οι μεσημβρινοί είναι νοητά κανάλια ενέργειας και είναι τόσα όσοι οι μήνες του έτους. Είμαστε μία μονάδα του σύμπαντος.

Τα βελονιστικά σημεία ταυτίζονται  πολύ και με την κλασική ιατρική π.χ στη ραχιαία ή επισκληριδιο αναισθησία συμπίπτουν με τα αντίστοιχα μεσοσπονδύλια διαστήματα για την κατάργηση του πόνου.

Έχει λοιπόν ο βελονισμός θέση στην α) κατάργηση του οξέως και χρόνιου πόνου(οσφυαλγία, αυχενικό, ημικρανία, κεφαλαλγία, περιαρθρίτιδα, δυσμηνόρροια, κλπ).

Πολύ σημαντική είναι η παρέμβαση δια βελονισμού στην αποκατάσταση των ορμονικών διαταραχών και κατ’ επέκταση στη γονιμότητα.

Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε οι νέες γυναίκες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα γονιμότητας και πρόωρης εμμηνόπαυσης. Κύριος παράγων είναι το stress, το οποίο μέσω ειδικών διαταραχών του ενδοκρινολογικού συστήματος καταστέλλει τον οργανισμό στο σύνολό του χωρίς να εμφανίζονται εργαστηριακές διαταραχές.

Ο βελονισμός εδώ έχει μια τέλεια εφαρμογή. Τοποθετώντας βελόνες σε ειδικά σημεία προκαλείται η απόλυτη ηρεμία, δηλαδή επέρχεται η ισορροπία της ενέργεια με την ύλη.

Στη δύσκολη γονιμότητα και πρόωρη εμμηνόπαυση συμβάλουν όμως και άλλοι παράγοντες, όπως το κάπνισμα, παχυσαρκία(κακή διατροφή), αλκοόλη. Βεβαίως η διακοπή καπνίσματος δια βελονισμού έχει άριστη ανταπόκριση με μία μόνο συνεδρία. Είναι γνωστό ότι η νικοτίνη καταστέλλει πλήρως την λειτουργία των ωοθηκών προκαλώντας  ανωρεκτικούς κύκλους αλλά και σοβαρές επιπτώσεις στον οργανισμό γενικότερα.

Η διακοπή καπνίσματος για γυναίκες που επιθυμούν να γίνουν μανούλες και κυρίως  σ’ εκείνες που προβαίνουν σε εξωσωματική γονιμοποίηση, είναι απαραίτητη.

Άλλος παράγων σημαντικής δυσκολίας στη γονιμότητα είναι η παχυσαρκία. Μεγάλη ποσότητα λίπους συσσωρεύεται στην κοιλιακή χώρα και γενικότερα στον οργανισμό προκαλώντας σοβαρές ορμονολογικές διαταραχές με παρουσία πολυκυστικών ωοθηκών, ανωρεκτικών κύκλων, δυσμηνόρροια και αμηνόρροια.

Ο βελονισμός επίσης έχει μία καλή ανταπόκριση.

Τοποθετώντας βελόνες σε ειδικά σημεία στην κοιλιακή χώρα και σε διάφορα σημεία του σώματος προκαλείται διάσπαση του λίπους και καλύτερη αιμάτωση των ωοθηκών, προκαλεί αύξηση της δραστηριότητας των ωαρίων.

Μεγάλες ποσότητες λίπους απομακρύνονται δια μέσου του ουρολογικού και πεπτικού συστήματος.

Προς σ’ αυτό αρχικά απαιτείται ένας πλήρης εργαστηριακός έλεγχος προκειμένου να διαμορφωθεί μία κατάλληλη εξειδικευμένη διατροφή, π.χ. πολλές γυναίκες εμφανίζουν αναιμία, υποθυρεοειδισμό, έλλειψη Β12, κλπ.

Υποστηρίζοντας λοιπόν σωστή διατροφή και θεραπεία ,αν χρειαστεί φαρμακευτική, θα είναι τέτοια ώστε να βοηθήσει την καλή υγεία και γονιμότητα.

Πολλές φορές συστήνονται διάφορα βότανα όπως γύρη, πρόπολη, λιναρόσπορος, tribulus terrestris, viscum album και άσκηση για μια τέλεια φυσική κατάσταση.

 Η εφαρμογή του βελονισμού σε ειδικά σημεία(δερμοτόμια) διεγείρει τις ωοθήκες ώστε να αιματώνονται πλήρως. Εδώ απαιτείται και μια καλή συνεργασία και με τον ειδικό(γυναικολόγο). Όπου υπάρχει συνεργασία το αποτέλεσμα είναι τέλειο. Παράλληλα στις δύσκολες περιπτώσεις εφαρμόζεται στα ανάλογα δερμοτόμια και η MOXA(moxibition therapy) θέρμανση με ειδικό βότανο, όπου η βελτίωση της λειτουργίας των ωοθηκών είναι ακόμη σημαντικότερη.

Ο βελονισμός επίσης ανακουφίζει τη γυναίκα από τις εξάψεις και εφιδρώσεις της κλιμακτηρίου. Η αποκατάσταση είναι πραγματικά εξαιρετικής σημασίας χωρίς βεβαίως κατανάλωση άλλων φαρμακευτικών ουσιών που ενδεχομένως να έχουν σοβαρές επιπτώσεις σε άλλα όργανα και συστήματα.

Γενικότερα ο βελονισμός όταν γίνεται από εξειδικευμένους ιατρούς σε συνεργασία με τις ανάλογες ειδικότητες τα αποτελέσματα είναι σημαντικά για τον ασθενή!!!

ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ

Τροφές πλούσιες σε υδατάνθρακες είναι:

Το ψωμί, το ρύζι, τα ζυμαρικά, τα δημητριακά, οι πατάτες, τα αποξηραμένα φρούτα, τα όσπρια, η μαρμελάδα και το μέλι.

ΛΙΠΟΣ

Τροφές πλούσιες σε λίπος:

Το βούτυρο, η μαργαρίνη, τα λάδια, αλλαντικά και τυριά.

ΠΡΩΤΕΙΝΕΣ

Τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες είναι:

Το κρέας, το ψάρι, το τυρί και τα αυγά.